1401/02/17

راهکارهای افزایش عمر خودرو

زمانی که خودرویی نو و صفر کیلومتر را خریداری می‌کنید، لازم است برای عملکرد بهتر خودرو و همچنین افزایش طول عمر آن نکاتی را رعایت کنید. چرا که قطعات فلزی به کار رفته در خودرو نو هستند و همین نو بودن، سایش آن‌ها را بیشتر می‌کند و ممکن است به آن‌ها آسیب وارد کند.

برای آن که خودرو شما همیشه در وضعیت سالم باشد باید مواردی را رعایت کنید تا در هنگام رانندگی به مشکل نخورید. در فواصل زمانی مشخصی قطعات یدکی مختلف اتومبیل‌تان را بررسی نمایید تا اگر نیاز به تعویض داشته باشند آنها را تعویض نمایید. در ادامه راهکار هایی برای افزایش عمر خودرو به شما خواهیم گفت.

توصیه‌هایی برای آب‌بندی خودرو

در ابتدا باید دفترچه راهنمای خودرو را مطالعه و به توصیه های آن عمل کنید. به طور کلی در ۱۰۰۰ کلیومتر اول، نباید به خودرو فشار آورد تا به خوبی فرایند آب بندی را طی کند. اما برخی نکات، جنبه‌ای کلی دارند و برای هر مدل خودروی نویی باید رعایت شوند، همانند:

۱- در ۱۶۰۰ کیلومتر اول، سرعت خودرو نباید از ۹۰ کیلومتر در ساعت تجاوز کند. از گاز دادن و رانندگی در سرعت بالا جدا پرهیز کنید. فشار معقول به موتور و همچنین سایر قطعات و سیستم‌های خودرو، باعث می‌شود قطعات و اجزای فلزی آن به مرور مستحکم‌تر شوند و از این جهت بهتر بتوانند در آینده ضربات را تحمل کنند.

۲- از حمل بارهای سنگین، مصالح ساختمانی و بارهای غیر معمول با خودرو، در زمان آب بندی خودرو پرهیز کنید.

۳- خودروی جدید خود را برای مدت طولانی خاموش نگه ندارید. گاهی از خودرو استفاده کنید تا روغن کافی به تمام قطعات خودرو برسد.

۴- در کیلومترهای اولیه رانندگی (بهترین حالت تا ۷۰۰۰ کلیومتر اولیه)، اجازه ندهید دور موتور خودرو به بالاتر از ۳۰۰۰ دور در دقیقه تجاوز کند. به طور کلی در این دوره، باید از شتابگیری‌ های سریع و فشارهای ناگهانی بر روی پدال گاز خودداری کرد.

 

معاینه فنی خودرو یکبار برای یک سال !

 

راهکارهایی برای افزایش عمر خودرو

 

 

تکیه پا به کلاچ

بسیار دیده شده رانندگانی که وقتی حتی با دنده پنج در اتوبان حرکت می کنند پای خود را روی کلاچ تکیه می دهند و کلاچ کورس کامل خلاصی را طی می کند و این کار باعث فشار آمدن به گیربکس می شود.

گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو

این کار قبلا در خودرو های کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام می شد.

ولی در خودرو های انژکتوری این کار مضر است زیرا زمانی که شما گاز می دهید و سپس سوییچ را می بندید مقداری بنزین نسوخته باقی می ماند که خود باعث خرابی سوزن انژکتور و بد کار کردن خودرو در هنگام استارت زدن می شود.

 

با همین کار های ساده یاد بگیرید خودرو خود را آب بندی کنید.

 

سرویس منظم خودرو

تا جایی که توان دارید خودور خود را روی تنظیماتش نگه دارید و در صورت نیاز لوزام جانبی خودرو که مورد نیاز آن هست را تهیه نمائید ، یک موتور با تنظیمات نامناسبی که دچار میشود باعث افزایش ۵۰درصدی سوخت اضافی شود . انجام دادن تنظیمات منظم و تعمیر تمام فیلتر های ماشین هم باعث سوخت کمتر هم آلودگی کمتر در هوا خواهد شد .

سولفات زدن باتری

سولفات زدن باتری زمانی رخ می دهد که سولفات سرب نتواند به شارژ باتری کمک کند و در واقع باتری کاملا شارژ نشود. زمانی که باتری آب زیادی از دست دهد و یا در باتری های دشارژ شده سولفات ها رو هم انباشته شون نیز این پدیده رخ میدهد.

تعویض منظم فیلتر ها

فیلتر روغن و فیلتر هوا به مرور زمان کارایی خود را از دست می‌دهند و بایست به طور منظم و دوره‌ای تعویض شوند. بهتر است در تعمیرات دوره‌ای خودرو، فیلترها نیز تعویض شوند. البته تعویض این دو فیلتر، مخصوصا فیلتر هوا، بسیار آسان بوده و می‌توانید به راحتی از پس آن برآیید. قبل از خرید فیلتر از کیفیت مناسب آن اطمینان حاصل کنید، زیرا که در صورت استفاده از فیلترهای ارزان و بی‌کیفیت، ممکن است در بلند مدت به موتور خودرو آسیب وارد شود. برای خرید فیلتر و خرید بهترین لوازم ماشین به مرکز تجاری سپهر مراجعه کنید. تضمین اصالت و کیفیت قطعات را میتوانید از ما بخواهید.

از کولر خودرو استفاده کنید

سیستم کولر خودرو، به طور غیرقابل اجتناب به مرور زمان و مخصوصا در صورت عدم استفاده مداوم و منظم، دچار نشتی گاز خنک کننده می‌شود. استفاده کمتر از کولر ممکن است باعث صرفه‌جویی در مصرف بنزین شود اما به همان اندازه ریسک تخلیه زودتر گاز خنک کننده را افزایش می‌دهد و ایجاد هزینه شارژ مجدد گاز را به دنبال دارد.
 
ممکن است تعجب کنید اما توصیه می‌شود که هر از گاهی، حتی در زمستان نیز  از کولر خودرو استفاده کنید.

 

در آخر

با توجه به نکات گفته شده به راحتی می توانید عمر خودرو خود را افزایش دهید و از خرابی آن جلوگیری کنید.

شما میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را با در میان بگذارید.

 

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی افزایش عمر خودرو

نظرات کاربران